Doorgegeven boodschappen via Martha Schonewille

dinsdag 3 oktober 2017

De Schepper - Zelfverdediging

Lieve ogen die dit lezen,

Mijn lief en dankbaar kind, zelfverdediging betekent dat jij aangevallen wordt. En Ik spreek hier over een aanval in woorden.

Lief kind, jij kunt niet aangevallen worden, maar je kunt wel 'denken' dat je aangevallen wordt.

En er is al vaker door Mij verteld, dat een gevoel vooraf gegaan wordt door een gedachte. De volgorde is altijd, gedachte (onbewust of bewust), daaruit ontstaat een gevoel en dan ga je reageren vanuit dat gevoel en dat roept een reactie op.

Als jij je dus aangevallen voelt, op welke manier dan ook, dan 'denk' jij dat het voor jou bedoeld is, de gesproken of geschreven woorden.

Maar Ik kan je verzekeren lief kind, dat jou medereiziger gewoon doet en zegt wat er in het moment gedaan, geschreven of verwoord word. Hij/zij, doet dus gewoon wat hij/zij doet.

Als jij je dus aangevallen of aangesproken voelt, is dat jouw keus en niet de keus van je medereiziger, want die is geen baas in jouw leven en al helemaal geen baas over jou.

Jij geeft je Kracht dus weg aan je medereiziger en geloof me, dat is geen prettig gevoel. En dat weet jij.

Je gaat je met woorden verdedigen of je kruipt in je schulp, gekwetst en verdrietig. Of een andere manier om gewoon de slachtofferrol in te vullen.

Wel mijn lief kind, behalve dat jij niet aangevallen kunt worden, alleen maar 'denken' dat dat het geval is maakt, dat je dus ook geen slachtoffer kunt zijn, het staat je niet en het past je niet en je verdient het niet, deze zelfkastijding.

Je mag er dus mee stoppen en bedenken dat het een keus is, die jij alleen kunt maken en wel, NU. Niemand anders is daar verantwoordelijk voor, alleen jij.

Verdediging betekent vaak een tekort aan eigenwaarde en stamt nog uit de illusie, dus ook dat jasje mag je weg doen, het hoort niet meer bij je.

Iedereen is Liefde, waar men ook staat in het proces van herinnering, dus jij mag jouw medereiziger in Eenheid, de volledige verantwoording laten, voor eigen doen en laten en je concentreren op je eigen groei.

De Schepper van Al wat Is


2 opmerkingen: