Doorgegeven boodschappen via Martha Schonewille

donderdag 12 oktober 2017

De Schepper - Geluk

Lieve ogen die dit lezen,

Mijn lief en dierbaar kind, Geluk is wat je bent, Geluk ervaren is je keuzes goed maken vanuit je Hart en niet vanuit je 'denken'!

En het ontstaat uit de Vrijheid van Keuze, die in elk moment aanwezig is. En daar begint jouw verantwoordelijkheid voor je ‘denken’!

Een snelle beslissing kan jou je gemoedsrust kosten. Een weloverwogen juiste Hart beslissing maakt je Gelukkig en Blij.

En daar mag je wel duidelijker in worden, in je keuzes. Als jij namelijk, de beslissing neemt, iets te gaan doen, waarvan je vind dat je het ‘moet’, dan ga je het met tegenzin doen en word het ‘moeten’ je struikelblok.

Je gaat het dan snel doen, zodat het gauw gedaan is, dan ben je er van af, 'denk' je. Jij kunt ook het woord 'kiezen' gebruiken dan word het: 'Ik kies ervoor om NU....'!

Maar dan begint het pas. De bevrediging, het Geluk, iets met je volle aandacht te doen, ben je, in eerste instantie, misgelopen. En omdat je daar niet verder bij stil wenst te staan, begin je gauw verder te gaan, met iets wat je WEL leuk vind.

Maar hoe zou jij dat noemen? Ik denk dat het onder de noemer ‘vluchten’ thuis hoort. Denk je ook niet? Jezelf een beetje voor de gek houden!

Begrijp me goed, er is niets mis mee je ‘karweitjes’ stuk voor stuk te doen, dat is zelfs heel lovenswaardig. Maar het gaat erom, HOE je ze doet. Kies je ervoor of 'moet' het van jezelf.

Je kunt de karweitjes die je minder leuk vind, met net zoveel Aandacht en Liefde doen als de leuke karweitjes.

Het is en blijft namelijk je eigen keuze en je doet jezelf tekort als je kiest voor haast.

En het heeft te maken met je verantwoordelijkheidsgevoel naar jezelf toe. Als jij van jezelf houd, dan doe je vanzelf ALLES met Liefde en Aandacht, omdat jij dat verdient.

En het word dan allemaal zoveel lichter en het gaat allemaal veel soepeler en sneller en het belangrijkste, het brengt je Geluk, en dat verdien je, altijd.


De Schepper van Al wat Is

Geen opmerkingen:

Een reactie posten