Doorgegeven boodschappen via Martha Schonewille

dinsdag 28 februari 2017

De Schepper - Observatie van je 'persoonlijkheid'!



Lieve ogen die dit lezen,

Mijn lief kind, jezelf terug trekken voor een bepaalde tijd van de dag is voor dit moment erg belangrijk.

Heb jij je werk, neem dan een tijdje voor jezelf in de avond, waarin je niets doet.

Gewoon zitten, geen TV of radio, je gedachten laten gaan, zonder ze vast te pakken, je gevoelens observeren.

Voelen wat er in je omgaat als observator kan heel veel helderheid verschaffen en heel erg helend werken.

Geen oordeel geven, maar gewoon constateren, waaraan je gedachten besteed worden, wat dit voor gevoelens bij je teweeg brengt, zodat je de connectie kunt gaan zien, tussen gedachten en daaruit voorvloeiende gevoelens.

Je mag het opschrijven zodat je kunt zien en lezen, wat je bij jezelf geobserveerd hebt. Waren het zinvolle gedachten of brachten ze je op een pad, waarvoor je eigenlijk helemaal niet zou kiezen, als jij je bewust zou zijn van deze bepaalde gedachten.

En dat is nou net, wat belangrijk is voor jou om te ontdekken, waaraan besteed ik mijn gedachten en wat voor gevolgen heeft dat voor mijn gevoelens, want gevoelens laten je reageren vanuit je gevoelens.

Natuurlijk zijn er (nog) altijd onbewuste gedachten, te herkennen aan de gevoelens die ze teweeg brengen. Zijn deze gevoelens negatief en niet lekker, dan mag je zeker weten dat het geen positieve gedachte geweest is.

Kijk dan naar je gevoel en zet een positieve gedachte in werking en herhaal dit een paar keer en je zult merken dat je gevoel verandert.

Als jij jezelf de kans geeft dit een uurtje per dag te doen, dan zul je er plezier in krijgen, omdat het rust geeft. En het maakt heel veel duidelijk en herkenbaar.

Gun jezelf deze observatietechniek, die zeker niet een meditatie is, maar een observatie van jou persoonlijkheid, waarnaar jij vanuit je Hart kijkt.

Jij bent namelijk niet jouw persoonlijkheid, en daarom kan jouw Zelf er vanuit je Hart naar kijken.

Dan zie je ook, dat jij veel meer bent,  dan jij ‘denkt’ dat jij bent en dat alles prima is in jouw wereld.

De Schepper van Al wat Is


Geen opmerkingen:

Een reactie posten